Граѓаните велат дека сегашниот минималец кој е нешто повисок од 200 евра е премал за покривање на животните трошоци, со оглед на фактот дека цените растат, и ...
| | веќе видена

Претставници од шест регионални земјоделски здруженија на денешната прес – конференција во Кавадарци изразија незадоволство од состојбите во земјоделството и ...
сите 4 | | | веќе видена

Како одговорна политичка партија докажавме дека грижата за пациентите е нашиот врвен приоритет, водејќи вистински политики во интерес на сите граѓани. Од 1 ...
сите 10 | | | веќе видена

Петнаесет отсто од жените во земјата немаат пристап до хигиенски производи за управување со менструалната хигиена. Тоа значи дека немаат пари, односно не можат ...
сите 6 | | | веќе видена

Со поставување 11 информативни табли со историски податоци, датирање и фотографија на локалитетите кои се дел од двете нови креирани туристички патеки од ...
| | веќе видена

Претседателот на Владата денеска претседаваше со 159-тата седница на Владата која што се одржа во Битола, како прва седница во низата што во наредниот период ...
сите 14 | | | веќе видена