Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 2.885 тестирања, а регистрирани ...
сите 145 | | | веќе видена

Преку Проектот за модернизација на земјоделството, кој е дел од четиригодишната рамка за соработка со Светска банка, ќе се обезбедат 50 милиони евра за ...
сите 9 | | | веќе видена

Платите можеби не се многу високи, ама очигледно за граѓаните е примамливо да се вработуваат во општините. Тие, пак, преку Агенцијата за администрација ...
| | веќе видена

Туристи доаѓаат во Преспа повеќе за сончање и шетање отколку за пливање И покрај повлеченото езеро, Преспа ги привлече првите туристи за годинава. Тоа се ...
сите 2 | | | веќе видена

Уште во понеделник ќе биде објавен јавен повик за пријавување на штети, а во најкус можен рок ќе се формира општинска комисија која ќе направи проценка на ...
сите 2 | | | веќе видена

Државниот пазарен инспекторат изрече забрана за работа на компанијата „Евротим“ од Кичево поради отстапки во кавлитетот на мазут, при дополнителнителните ...
сите 21 | | | веќе видена

Вкупно 19 основни и средни училишта од целата држава ќе реализираат зелени проекти за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот. ...
сите 6 | | | веќе видена

Ако сакате вистински одмор, ако сакате да уживате во вистинска природа, а сепак сакате да поминете евтино и пред се да бидете на домашна територијата, тогаш ...
| | веќе видена

ИНДИСКИОТ СОЈ Е ДЕТЕКТИРАН ВО МАКЕДОНИЈА Минатата недела кај еден пациент кој е хоспитализиран во приватна болница, е детектирано присуство на „индиски“ сој на ...
| | веќе видена

Обвинителството и МВР повеќе од 10 години не преземаат мерки против надрилекарот Иван Исцелител, кој веќе изгради слика на „Божји пратеник“ и хуманитарец, дури ...
| | веќе видена