Изминативе три дена е зголемен процентот на позитивни случаи на Ковид-19 од вкупниот број на направени тестови. Според министерот за здравство Венко Филипче ...
сите 12 | | | прочитана: 35138 | веќе видена

ПРЕЗЕНТИРАНА ПЛАТФОРМАТА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА Националната платформа за онлајн настава денеска ја презентираше министерката за образование и наука, Мила Царовска, ...
| | прочитана: 20743 | веќе видена

ВО МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА СЕ ПОЛЕМИЗИРА ЧИЈ Е ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Бугарија пишува дека Македонците се проект на Тито, а македонскиот јазик не постоел до втори август ...
| | прочитана: 15797 | веќе видена

Првата Национална онлајн платформа преку која во државава од 1 октомври ќе се одвива новата учебна година вчера беше презентирана пред јавноста. Следи период ...
сите 5 | | | прочитана: 6725 | веќе видена

МАЈКИТЕ БАРААТ ДА ПРОДОЛЖИ ПОРОДИЛНОТО На протест пред Владата попладнево излегоа мајките на деца до шестгодишна возраст и оние кои се на породилно отсуство. ...
| | прочитана: 1726 | веќе видена

Борба против сиромаштијата која ги намалува шансите за пристоен живот и на следните неколку генерации, која ги „осудува“ децата и младите на несоодветно ...
сите 3 | | | прочитана: 524 | веќе видена

Справувањето со аерозагадувањето, унапредување на управувањето со отпадот и отпадните води, заштитата на природата и биодиверзитетот, како и обезбедувањето на ...
сите 4 | | | прочитана: 276 | веќе видена

Преспанското Езеро придонесува со над 40% кон водниот баланс на Охридското Езеро - велат од Министерството за животна средина и просторно планирање ...
сите 12 | | | прочитана: 255 | веќе видена

Иако Преспанското езеро се повлекува сепак оваа летна сезона имаше многу гости во Преспа. За тоа сведочат бројките за наплатена туристичка такса во Општина ...
| | прочитана: 219 | веќе видена

Во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Битола и со благослов на митрополитот г. Петар, се одржа концерт на византиско црковно пеење. На годинешниот ...
сите 4 | | | веќе видена

На 22 Септември