Кои млечни производи го намалуваат ризикот од дијабетес?

Јогуртот е производ добиен од ферментација или варење на млекото со помош на специфични бактерии, а се наведува и како намирница која го намалува ризикот од ...
| | веќе видена | слични

 И, најважно е тоа да оди постепено, прво како мал дел од оброкот. Се зема мало парче месо, сварено, и се сечка заедно со зеленчукот за бебето. Во никој случај ...
| | веќе видена | слични

Ако вклучите храна во вашата исхрана која може да влијае на контролата на холестеролот, сте направиле многу, тврдат експертите на health.harvard. Причините за ...
| | веќе видена | слични

Куркумата и јогуртот се преполни со есенцијални нутриенти кои можат да бидат многу корисни за вашето здравје. Куркумата содржи куркумин, моќен антиоксидант ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Се наоѓаме во сезоната на грип и настинки, па повеќето луѓе прибегнуваат кон вакцинација и други медицински мерки во обид да избегнат болест, пишува „Н1“ . Но, ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен попладнево преку социјалната мрежа Х порача дека Северна Македонија треба да продолжи со ...
сите 619 | | | веќе видена

Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски, ги објави првичните резултати од одржаните претседателски и парламентарни избори. Гордана ...
сите 49 | | | веќе видена

Од подрачната канцеларија на Управата за водење на матични книги во Прилеп од страна на непознат сторител биле одземени документација, монитори и куќишта од ...
сите 115 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Кои млечни производи го намалуваат ризикот од дијабетес?

Од:
До кого (е-маил):
Порака: