Место каде душата може да го најде својот мир и спокој, место каде птиците посилно пеат, место каде секој може да си ги пронајде своите мисли длабоко во себе, ...
| | веќе видена

Aко ги погледнеме статистичките податоци за бројот на јаболкови стебла во земјата, бројките покажуваат раст, иако лани имаше проблем со пласманот на родот. Во ...
| | веќе видена

Пред 115 години на 22 јуни 1904 година на врвот Лингура, кај светиниколското село Долно Ѓуѓанце, во борба со турскиот аскер загинал војводата Славејко Арсов, а ...
| | веќе видена

Преку проектот „Јакнење на капацитетите на територијалните противпожарни единици во Пелагонскиот регион (Битола, Прилеп, Ресен)”, денес, ресенските пожарникари ...
сите 2 | | | веќе видена

Во Битола вчера се одржа првата трибина од едукативната кампања за подигнување на јавната свест за земјоделско осигурување во организација на земјоделското ...
сите 2 | | | веќе видена

На 26 Јуни